Styrsö - Shetland 2014

Styrsö - Shetland 2014
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Planerad rutt, med alternativ - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

onsdag 12 juni 2013

Tisdag 11 juni. Vi seglar från Dover till Eastbourne i svag SV vind. Startar kl 05:45 för att gå med tidvattnet och kommer fram vid halvfyra-tiden. Annika seglade ikapp Dufour 35-an som var den enda segelbåten med lite fartpotential, att tampas med:-) Militärerna lekte krig på ett ställe så vi blev ombedda att ta en liten omväg. Här i Eastbourne slussar man in i hamnen. Hamnvakten skriver upp båtnamn och skepparens namn, adress och telefonnr och anvisar en plats vid en pontonbrygga. Han säger också att det är gale-varning imorgon, V 8 Beaufort. Vi tar en god middag på en restaurang och bestämmer oss för att gå vidare direkt till Isle of Wight och inte bli inblåsta här. 
Vita klintkusten med Krita på udden söder om Eastbourne.

Jag har varit i kontakt med hamnkapten i Bembridge, den ostligaste hamnen på Isle of Wight, och han skriver att vi kan ta oss in i hamnen vid High Water plus minus två timmar. Imorgon är det högvatten i Bembridge kl 14:45 lokal tid, så när vi går dit på natten räknar vi med att högvattnet är ca kl 02:30, vilket dock skulle justerats till 02:15 lokal tid. Det luriga var att leden in till hamnen inte har upplysta bojar, så vi kan inte gå in i mörker. Vi kommer fram till fyren vid St Helen's Fort kl 04:15 och tar ner seglen. Dagen gryr nu men det är duggregn och ganska blåsigt, så det är precis att vi kan se de första bojarna som utmärker farleden. Klockan är nu 04:35. Staffan spejar från fördäck och under kölen har vi 0.9 meter som minst när vi tar oss in.

 Klockan 06:30 står många båtar på land i viken intill gästpontonbryggan där vi ligger.


På sjökortet är den gula färgen sjöbotten som torkar vid lågvatten.

Högvatten idag är kl 15:01. Båtarna i viken flyter:-)

:-) eller :-( ?

Vi tog färjan till Portmouth för att hämta en stickmaskin. Ett måste att ha ombord :-P

!

 Att få segla på The Solent kändes högtidligt! Här startade Whitbread round the world race och Fastnet Race startar fortfarande i Portmouth.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar